Uhapšen bivši direktor Metals banke

U Novom Sadu uhapšeno je devet osoba, među kojima i bivši direktor Metals banke Ananije Pavićević, zbog sumnje da su oštetili tu banku za 18 miliona evra, saopštio je B92

12. apr 2011

U Novom Sadu uhapšeno je devet osoba, među kojima i bivši direktor Metals banke Ananije Pavićević, zbog sumnje da su oštetili tu banku za 18 miliona evra.
Akciju hapšenja izveli su pripadnici kriminalističke policije i pripadnici PU Beograda i Novog Sada, u saradnji s Tužilaštvom za organizovani kriminal.
Kriminalna grupa tereti da je u periodu 2007-2008, kršeći zakone i podzakonske akte, odobrila veći broj kredita pod povoljnim uslovima bez finansijskog obezbeđenja i garancija za otplatu obaveza.
Devetočlana grupa na čelu sa bivšim direktrorom Metals banke sumnjiči se da je na taj način oštetila Metals banku za do sada utvrđen iznos od 18 miliona evra.
Podsetimo, u oktobru 2008. Narodna banke Srbije imenovala je prinudnu upravu i uvela prinudne mere u Metals banku, suspendujući dotadašnje organe uprave.
Jedan od tada imenovanih prinudnih upravnika, Srđan Petrović, uhapšen je zajedno sa još dve osobe u novembru prošle godine, zbog sumnje da su učestvovali u pranju oko 3 i po miliona evra od prodaje kokaina kriminalne grupe Darka Šarića.
Nešto ranije, Metals banka zvanično je promenila ime u Razvojnu banku Vojvodine, pošto je banka od jula 2009. godine prešla u većinsko vlasništvo Vlade Vojvodine.

(B92)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Erotika
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga