Maloletnik osumnjičen za teške telesne povrede, a ne za ubistvo

Saslušan je u prisustvu oca i branioca, kao i u prisustvu tumača za mađarski jezik, jer ne razume dobro srpski

20. mar 2013

Maloletni P.P. (14) iz Bečeja osumnjičen je za krivično delo nanošenje teških povreda a ne za ubistvo Ervina Bilickog (17), takođe iz Bečeja.

P.P. je u sredu uveče saslušan kod istražnog sudije u Višem sudu u Novom Sadu i nije mu određen pritvor, već je upućen u prihvatilište u novosadskom Centru za socijalni rad, rekao je za Autonomiju istražni sudija Miroslav Alimpić.

Alimpić je dodao da je obdukcijom utvrđeno da Bilicki nije umro od povreda, već da se udavio u bari vode u koju je pao nakon tuče sa P.P.

„Maloletni P.P. saslušan je u prisustvu oca i branioca, kao i u prisustvu tumača za mađarski jezik, jer ne razume dobro srpski. Upućen je u prihvatilište Centra za socijalni rad, do dalje odluke suda“, naveo je Alimpić.

On je rekao da Novi Sad zapravo praktično i nema prihvatilište za ovakve slučajeve i apelovao da se taj problem što pre reši i da grad dobije prihvatilište, kako maloletnici ne bi morali da budu upućivani u pritvor, zajedno sa raznim osuđenicima, gde im je bezbednost ugrožena.

Objasnio je da je Centar za socijalni rad izašao u susret sudu i prilagodio jednu prostoriju, kako bi u nju večeras mogao da bude smešten P.P.

Alimpić je rekao da će u narednom periodu biti saslušani svedoci i urađena potrebna vestačenja.

Ervin Bilicki je pronađen mrtav u nedelju ujutro na izlazu iz Bečeja, prema Bačkom Petrovom Selu.

(Autonomija/Beta) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Novi žeton, nova šansa
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga