Ugovori za obnovu kanalske mreže vredni 420 miliona dinara

Kompletan projekat uređenja kanalske mreže u Vojvodini vredan 14 miliona evra

09. jul 2013

Vlada Vojvodine potpisala je danas ugovore sa 74 mesne zajednice i Javnim vodoprivrednim preduzećem “Vode Vojvodine za projekte uređenja kanalske mreže ukupne vrednosti 420 miliona dinara.

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić rekao je prilikom potpisivanja ugovorau Privrednoj komori Vojvodine da je Pokrajina donela odluku da sufinansira ove preojekte, kako bi poljoprivreda bila još produktivnija i uspešnija.

“Poljoprivreda je najrpoduktivnija privradna grana i čini 40 odsto BDP-a u Vojvodini, kao i 30 odsto ukupnog izvoza iz Vojvodine, i nema dileme da je to prioroitetna privredna grana”, rekao je Pajtić.

Prema njegovim rečima, pored ulaganja u obnovu kanalske mreže, Pokrajina će nastaviti da pomaže i projekte koji se odnose na direktnu poljoprivrednu proizvodnju, kao što su izgradnja plastenika i staklenika ili nabavka sistema za navodnjavanje.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Goran Ješić podsetio je da je kompletan projekat uređenja kanalske mreže u Vojvodini vredan 14 miliona evra i da ga Pokrajina finansira tako što obezbeđuje dve trećine sredstava, dok ostatak finansiraju lokalne samouprave.

Ješić je rekao da je cilj Vlade Vojvodine da se naredne godine udvostruče sredstva za tu namenu i da četvrtina kanalske mreže u Vojvodini bude vraćena u normalno stanje.

Direktor „Voda Vojvodine“ Mirko Adžić rekao je da je danas potpisan ugovor za drugi krug radova. U prvom je očišćeno oko 120 kilometara kanala, a u drugom bi trebalo da bude revitalizovano oko 430 kilometara.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: 2021
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga