Ugostitelji organizuju štrajk upozorenja

Poreska uprava je u Novom Sadu zatvorila oko 200 lokala

20. okt 2014

Ugostitelji iz Novog Sada i cele Srbije organizovaće u sredu, 22. oktobra, akciju, odnosno štrajk upozorenja, tokom kojeg će obustaviti rad na sat vremena u znak protesta protiv, kako kažu, bahatosti poreskih inspektora.

Predstavnik Udruženja ugostitelja Dragan Stanojević rekao je na konferenciji za novinare u Novom Sadu da je u protekla tri meseca u tom gradu inspekcija zatvarala lokale i zbog najmanjih prekršaja.

Stanojević je rekao da je ugostiteljima trenutno najveći problem upravo zatvaranje lokala od sedam do 14 dana tokom inspekcije, jer tada nema prometa i ne mogu da zarade kako bi izmirili dažbine.

Kako je objasnio, cilj štrajka i akcije je regulisanje evidentiranja prometa robe, kao i usaglašavanje rada poreskih inspektora na teritoriji cele zemlje, a ukoliko ne dođe do poboljšanja situacije, ugostitelji su najavili da će pooštriti štrajk.

Poreska uprava je u Novom Sadu zatvorila oko 200 lokala, a u obrazloženju, koje je zalepljeno na zatvorenim lokalima, navela je da je „evidentiranje prometa osnov za uredno izmirenje poreskih obaveza“.

Pojedini novosadski ugostitelji su pored tog upozorenja Poreske uprave nalepili svoja, u kojima su poručili da poreznici „lažu“.

„Ustanovili su da su uredno izdavani fiskalni računi, da su svi radnici uredno prijavljeni, da u kasi nema ni viška ni manjka novca. Zatvaraju nas zbog robnog manjka u magacinu u vrednosti od 6.460,00 dinara“, pisalo je na natpisu zalepljenom na jednom od zatvorenih lokala.

U drugom lokalu nakon zatvaranja su naveli da im je Poreska uprava u magacinu pronašla višak od četiri flašice soka i pet flašica kisele vode i zbog toga je zatvorila kafić.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Božanstvo
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga