UDS: Vulin ne sme da ostane ministar jer ponižava državu i građane

"Vrhunska zloupotreba javnog novca u lične i partijske svrhe"

30. mar 2020

Koalicija Ujedinjena demokratska Srbija (UDS) zatražila je danas od predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić da u najkraćem roku republičkom parlamentu podnese zahtev za razrešenje ministra odbrane Aleksandra Vulina zbog raspisivanja javne nabavke za ispitivanje svog rejtinga u vanrednom stanju.

„Aleksandar Vulin je jedan od simbola bahatosti ove vlasti. Trošenje javnih sredstava na ‘umivanje’ lika i dela ministra u jeku pandemije virusa kovid-19 i vanrednog stanja je vrhunska zloupotreba javnog novca u lične i partijske svrhe“, ocenio je UDS.

UDS čine Srbija 21, Vojvođanski front, Stranka moderne Srbije i Građanski demokratski front.

Ta koalicija je navela da je Ministarstvo odbrane svake godine dobijalo sve veća budžetska sredstva i optužilo Vulina da se tim sredstvima služi za podizanja sopstvenog rejtinga, „u maniru nekadašnjeg portparola Mirjane Marković“.

„Sramotno je i ponižavajuće prema građanima da vojska oprema centre za obolele od virusa kovid-19 jastucima i presvlakom iz rezervi bivše JNA, iako je proteklih godina imala na raspolaganju više od 300 miliona evra dodatnog novca iz budžeta. Vulin ne sme ostati ministar, jer svojim ponašanjem ponižava građane, državu i njene institucije“, naveo je UDS.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga