UDS traži od Vlade paket mera koji bi olakšao položaj privrede

"Očekujemo da se Vlada u ovoj krizi ponaša ozbiljno i da učini sve da spreči ozbiljan kolaps našeg privrednog sistema"

25. mar 2020

Ujedinjena demokratska Srbija (UDS) uputila je danas Vladi Srbije inicijativu kojom se zahteva da što pre bude donet efikasan paket mera koji bi olakšao položaj privrede, naročito malih i srednjih preduzeća, u krizi izazvanoj pandemijom korona virusa.

Koalicija stranaka UDS pozvala je predsednicu Vlade Anu Brnabić da u najkraćem roku sazove sednicu na kojoj bi se razmatrale mere pomoći privredi i zaposlenima.

„Očekujemo da se Vlada u ovoj krizi ponaša ozbiljno i da učini sve da spreči ozbiljan kolaps našeg privrednog sistema, koji će zasigurno uslediti posle pandemije, ako se sada ne preduzmu neophodne mere“, navodi se u saopštenju.

UDS je predložila mere pomoći, koje uključuju smanjenje i ukidanje određenih nameta, poreske olakšice, odlaganje poreza na dobit, odlaganje poreza na imovinu, obezbeđivanje državnih garancija za zaduživanje kod banaka, mogućnost zaduživanja kod Fonda za razvoj.

„Nesporno je da je prvenstveni interes svih nas zdravlje građana, ali pomoć privredi i očuvanje radnih mesta nikako ne smeju da budu zapostavljeni“, ocenjeno je u saopštenju.

Ujedinjenu demokratsku Srbiju čine Srbija 21, Vojvođanski front predvođen Ligom socijaldemokrata Vojvodine, Stranka moderne Srbije i Građanski demokratski forum.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga