UDS: Dačić u maniru teoretičara zavera unosi zabunu među ljude

"Srbija već godinama ima problem sa padom procenta vakcinacije, koji su i inače nastali uglavnom zbog snažne javne kampanje protiv bezbednosti vakcinisanja, kojoj se danas priključio i Dačić"

02. maj 2020

Ujedinjena demokratska Srbija (UDS) osudila je danas izjave ministra spoljnih poslova Ivice Dačića, ocenivši pri tom da je u svom poslednjem javnom nastupu dovodio u pitanje opravdanost vakcinisanja, do sada poznate medicinske nalaze o poreklu virusa i najbolje načine za njegovo prevazilaženje.

Govoreći o Dačićevom gostovanju na TV Prva, UDS je naveo da je ministar „u maniru teoretičara zavera“ unosio zabunu među „milione ljudi u ovoj zemlji za koje je nada u pronalazak vakcine jedini izlaz za trajno rešenje problema kovida-19“.

„Dačić uopšte ne razume koliku štetu nanosi ovakvim ponašanjem, kojem pribegava samo da bi dobio popularnost i glasove. Srbija već godinama ima problem sa padom procenta vakcinacije, koji su i inače nastali uglavnom zbog snažne javne kampanje protiv bezbednosti vakcinisanja, kojoj se danas priključio i predsednik Socijalističke partije Srbije i šef diplomatije“, navodi se u saopštenju.

Dačić je prethodno ocenio da bi brz pronalazak vakcine protiv korona virusa značio da bi to potvrdilo da je „(virus) smišljen mnogo ranije“, da lekari imaju različita mišljenja o vakcinama, ali je i aludirao da se zdravstvena kriza preuveličava kako bi farmaceutske kompanije „prodavale vakcine“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga