- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Udruženje traži razrešenje Republičke javne tužiteljke Zagorke Dolovac zbog Kontrasta

Udruženje građana “Istina – Tamarini zakoni” zatražilo je danas da sa dužnosti bude razrešena Republička javna tužiteljka Zagorka Dolovac.

“Zbog kršenja javnotužilačke zakletve, tužilačkog kodeksa, kašnjenja sa odlukama i javašluka novosadskog tužilaštva i suda u postupajućim predmetima novosadske diskoteke Kontrast, podnosimo predsednici Skupštine Srbije inicjativu za smenu Zagorke Dolovac”, navodi se u obrazloženju inicijative.

Istovremeno Udruženje će sutra podneti kirivičnu prijavu protiv novosadskog tužioca koji je zadužen za slučaj Kontrast kao i njegovih zamenika.

U Višem sudu u Novom Sadu pre devet meseca četvorici optuženih izrečeno je ukupno 30 godina zatvora.

Zakupac lokala Slaviša Stanišić dobio je devet, a njegov kolega Dejan Ratković sedam godina zatvora.

Električar Miroslav Papuga kažnjen je sa devet godina zatvora, dok je vlasnik diskoteke Kontrast Alojz Ganić dobio pet godina.

“Kazna nije pravosnažna, a osuđeni su još uvek na slobodi”, rekao je novinarima predsednik Udruženja “Istina – Tamarini zakoni” Branko Miladinović.

On je ocenio da se sve odluke koje se donose po službenoj dužnosti, a tiču se odgovornosti novosadskog sektora za vanredne situacije, “namerno odugovlače dogovorom tužioca, sudija advokata i uticajem spolja”.

U požaru u diskoteci „Kontrast“ 1. aprila 2012. godine poginuli su Marina Aničić (25) iz Čuruga, Tamara Miladinović (25) iz Novog Sada, Milena Dalmacija (28) iz Futoga, Zoran Ignjatović (28) iz Gacka, Marko Pavlović (29) iz Kragujevca i Renato Vuković (20) iz Kikinde.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!