Udruženje: Policiji dati adekvatna ovlašćenja

Broj napada na policajce se konstatno povećava

19. apr 2014

Strukovno udruženje policije „dr Rudolf Arčibald Rajs“ iz Novog Sada, saopštilo je danas, povodom ranjavanja policajca u tom gradu, da se policiji moraju dati „adekvatna ovlašćenja“, jer se broj napada na njih konstatno povećava.

„Policajac ne sme da upotrebi pištolj dok god na njega neko lice prvo ne zapuca. Ali šta ako policajac bude pogođen smrtno? Po svemu sudeći pištolji nam nisu potrebni, najbolje je da ih vratimo poslodavcu“, piše u saopštenju.

Udruženje je ocenilo da država i Ministarstvo unutrašnjih poslova samo „deklarativno osuđuje ovakve napade“, jer su poslednje izmene Zakona o policiji bile izvršene 2011. godine.

„Odlazeći ministar Ivica Dačić i direktor Milorad Veljović, posle svakog ranjavanja kolega obećavaju da će se Zakon promeniti, da će policija dobiti adekvatna ovlašćenja. Nažalost od obećanja nema ništa i od 2011. godine se ništa nije promenilo“, dodaje Udruženje. Udruženje je zapitalo ministra i direktora policije da li se osećaju odgovornim, te da li „imaju imalo morala“.

Danas je u Novom Sadu ranjen jedan policajac, a zatim i napadač koji je u njega pucao. Ranjeni policajac je na mesto napada došao po pozivu da jedan muškarac maltretira svoje ukućane.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga