Udruženje: Omogućite roditeljima dece sa teškoćama u razvoju minimalac i radni staž

"Donošenje zakona tražimo već šest godina, ali poslanici za to nemaju sluha"

28. dec 2018

Udruženje građana „Izbor postoji“ poslalo je poslanicima Skupštine Srbije novogodišnje čestitke u kojima traže donošenje zakona o roditeljima negovateljima, koji bi omogućio roditeljima dece sa teškoćama u razvoju i težim oboljenjima republički minimalac i radni staž.

„Ova deca zahtevaju celodnevnu brigu, pa njihovi roditelji ne mogu da rade, a svedoci smo da im sada država onemogućava pravo na duža bolovanja. Roditelji zbog toga biraju povremene i privremene poslove, a u starosti postaju socijalni slučajevi bez penzije, naravno uz dete koje jeste odraslo, ali i dalje ne može samo o sebi da se stara“, ukazuju iz tog udruženje.
Navode da donošenje tog zakona traže već šest godina ali da poslanici za to nemaju sluha.

Letos su započeli i kampanju #ZaštitiDaZaštitim, #PomoziDaPomognem‚ putem društvenih mreža kao i organizovanjem javnih tribina i okupljanja u gradovima širom Srbije.

„Ove čestitke su samo još jedan način da skrenemo pažnju poslanika koji nemaju ni najmanje sluha za probleme ovih ugroženih grupacija ljudi“, navodi se u saopštenju udruženja koje je potpisala predsednica Irena Živković.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga