Udruženje Jedan od pet miliona: Andreja Mladenović fizički napao aktivistu

"Dokle je ova vlast spremna da ide u fizičkim obračunima sa svim neistomišljenicima?"

31. avg 2019

Udruženje „Jedan od pet miliona“ saopštilo je danas da je njihovog aktivistu danas fizički napao beogradski čelnik Andreja Mladenovića pošto mu je ovaj preprečio put.

„Mladenović je gurnuo aktivistu ‘1od5miliona’ prilikom čega je on pao na zemlju“, navodi se u saopštenju tog udruženja i dodaje da su time gradske vlasti još jednom pokazale „bahato ponašanje prema neistomišljenicima i spremnost na fizički obračun i nasilje“.

Kako se dodaje, aktivista je blokirao gradske čelnike koji su nameravali da obiđu rekonstruisani trg želeći time da im pokaže kako izgleda kada oni građane i normalan život u Beoogradu blokiraju svakodnevno.

„Količina novca koja je bila potrebna za jedan dan radova na Trgu Republike iznosi preko 20.000 evra, a vrednost dva dana jednaka je kupovini stana u Beogradu za jednu porodicu. Za 8,5 miliona evra mogao se izgaditi čitav jedan studentski dom, ili rekonstruisana škola ili bolnica“, ističu iz udruženja.

Navode i da je pomoćnik gradonačelnika Mladenović gurajući aktivistu „Jedan od pet miliona“ i obarajući ga na zemlju pokazao „spremnost gradskih čelnika da i fizički nasrnu na neistomišljenike kako bi prikrili svaki propust ove vlasti i zamenika Gorana Vesića“.

„Sve učestaliji napadi na aktiviste ‘Jedan od pet miliona’, koje direktno naređuje državni vrh i saradnici (predsednika Srbije) Aleksandra Vučića, nameću pitanje dokle je ova vlast spremna da ide u fizičkim obračunima sa svim neistomišljenicima. Ali isto tako, i dokle je ova vlast spremna da ide u pljačkanju građana Beograda i Srbije, svakodnevnim rekonstrukcijama koje su, kako kažu stručnjaci, nepotrebne i nelogične i služe za ‘pranje novca’ koji su ti gradski čelnici ukrali“, piše u saopštenju.

Bastać: Vesić poslao batinaše da sakrije trošenje novca na besmislice

Predsednik opštine Stari grad Marko Bastać saopštio je da je današnji incident na Trgu republike pokušaj zamenika gradonačelnika Gorana Vesića da sakrije koliko je tačno novca potrošio za besmislenu rekonstrukciju Trga republike čiji je krajnji domet ukidanje dve saobraćajne trake.

„Zato je nakon što je saznao da ćemo danas u 11 casova obeležiti svoju pobedu – vraćanje trolejbuskog saobraćaja preko Trga republike koji su hteli da ukinu – zakazao skup sa kojeg je pobegao“, dodao je Bastać.

On je naveo da se Vesić, kad su prošli put odbornici hteli da ga pitaju zašto vara, laže i krade, sakrio iza žena koje rade u Skupštini grada i drugim javnim preduzećima, a danas je, umesto njih, na trg poslao Simu Spasića i čuvenog batinaša Panu.

Bastać je poručio Vesiću da može da beži, da nastavi da zagađuje javni prostor jezikom mržnje, može da nastavi da šalje batinaše na akcije opozicije, ali da se neće sakriti od moralne, političke i pravne odgovornosti zbog laži i prevara koji su, kako je naveo, jedini rezultat rada ovog režima.

(Beta, foto: N1)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga