Udruženje „1 od 5 miliona“ za bojkot izbora, podseća na Sporazum s narodom

42 preporuke Stručnog tima su crvene linije bez kojih nema izbora

05. avg 2019

Udruženje „1 od 5 miliona“ saopštilo je posle današnjeg sastanka opozicije da ostaje pri stavu da parlamentarne izbore treba bojkotovati. Udruženje dodaje da će od 1. septembra pozvati građane na bojkot izbora, kao što su pozvali i političare da izađu iz parlamenta u decembru posle početka protesta.

„1 od 5 miliona ostaje pri stavu da su 42 preporuke Stručnog tima naše crvene linije i zato poziva potpisnike Sporazuma sa narodom na poštovanje odredbi dokumenta, koji su upravo oni predložili kao odgovor na zahtev protesta da opozicija da svoje viđenje Srbije i nakon smene režima“, navodi se u saopštenju Udruženja.

Srđan Marković, jedan od organizatora protesta „1 od 5 miliona“ i član istoimenog udruženja, rekao je posle sastanka da su za sve učesnike protesta, kao i za „1 od 5 miliona“ 42 preporuke Stručnog tima crvene linije bez kojih nema izbora.

Udruženje „1 od 5 miliona“ dodaje da su 42 preporuke, koje je sastavio tim stručnjaka, minimalni zahtevi i da se razgovori s vlašću mogu voditi samo o njihovoj implementaciji.

Ovo udruženje je ranije zatražilo da dijalog između vlasti i opozicije u organizaciji Cesida, CRTE, Fonda za otvoreno društvo i Fakulteta političkih nauka bude transparentan i otvoren za javnost.

„Dijalog o izborima tiče se svih građana Srbije koji na izborima glasaju, a ne samo političkih organizacija i subjekata koji učestvuju u izbornoj trci“, navelo je Udruženje.

(N1, Foto: Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga