Udruženja: Kako agrarni budžet može biti blokiran?

Kako će Goran Knežević rešavati suštinske probleme, kad ne rešava ni one tehničke?

22. okt 2012

Asocijacija “Vojvodina agrar” i udruženje poljoprivrednika „Klub 100P plus“ uputili su danas otvoreno pismo ministru poljoprivrede Goranu Kneževiću u kojem od njega traže da im objasni kako agrarni budžet može da bude blokiran.

„Iznenađeni smo činjenicom da agrarni budžet može da bude blokiran, kao i različitim saopštenjima ministarstava poljoprivrede i finansija povodom toga. Smatramo da je to operativni problem i očekujemo da se on reši. Pitamo se, ako ne znate da rešite tehničke problem, kako ćete tek rešavati suštinske?“, navodi se u saopštenju za javnost.

Dodaje se da je problem poljoprivrednika gde da nađu novac za setvu, jer još uvek nisu dobili ono što im je obećano.

„Isto tako, poljoprivrednici su zaprepašteni i uplašeni jer se donosi Zakon o novčanim podsticajima koji treba da definiše agrarnu politiku za naredni period, a mi o tome saznajemo iz novina, a da pritom ni jedno udruženje ne učestvuje u njegovoj pripremi ili javnoj raspravi, da nas niko i ne pita šta mislimo“, piše u saopštenju.

Ocenjuje se da ovakav pristup ministarstva prema poljoprivrednicima „nije korektan, niti u duhu saradnje koju očekujemo“.

(Autonomija)

 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga