Udruženi sinidikati Srbije Sloga: Vučić vređa, na ulicu za svoja prava

"Na delu 'superhik politika', po sistemu 'oduzmi siromašnima, daj bogatima'"

21. feb 2019

Udruženi sindikati Srbije Sloga saopštili su da je predsednik države Aleksandar Vučić nazvao sve koji ga ne podržavaju „društvenim talogom“ i pozvali uvređene građane da izađu na ulicu i protestuju.

U saopštenju povodom jutrošnjeg gostovanja Vučića na TV Prva, ističe se da je to „nedopustivo, arogantno i ponižavajuće“ i podseća da je Vučić, osim predsednika svoje partije, i predsednik svih građana Srbije.

U saopštenju je navedeno da je za Udružene sindikate Srbije Sloga Vučićeva politika „‘superhik politika’, po sistemu ‘oduzmi siromašnima, daj bogatima'“.

Vučić, kako je navedeno, prilikom gostovanja na televizijama sa nacionalnom frekvencijom „vrlo arogantno iznosi niz neproverljivih podataka o takozvanoj ekonomskoj uspešnosti Srbije i stranim ulaganjima, bez adekvatnih sagovornika koji se bave ekonomijom i koji bi ga ozbiljno propitivali, ili vređa opoziciju ili neistomišljenike“.

„Nadamo se da će svi oni koji žive od svog rada i koji se osećaju pogođeni što su siromašni i što ih predsednik vređa – shvatiti njegovu poruku i ohrabriti se da u što većem broju izađu na ulice i protestuju zahtevajući svoja neotuđiva prava, a to su zarade i penzije dostojne života, a ne za ‘puko preživljavanje’, što je sada pravi ekvivalent za ekonomski uspeh aktuelne vlasti“, navedeno je u saoštenju.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga