Udovički i Pajtić saglasni oko racionalizacije javne uprave

Od 440.000 zaposlenih u javnoj upravi, u pokrajinskoj administraciji radi 1.046

28. jan 2015

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički izjavila je danas u Novom Sadu da će proceš racionalizacije zaposlenih u javnoj upravi biti realizovan “u najkraćem mogućem roku” i dodala da je cilj da manja administracija pruži bolje usluge građanima.

“Država mora da bude servis građana, iako mora da košta manje, i mora da se svede u one okvire koje možemo da plaćamo sa sredstvima koja naša privreda ostvaruje”, kazala je Udovički u razgovoru sa predsednikom Pokrajinske vlade Bojanom Pajtićem, a prenosi Biro za odnose s javnošću Pokrajinske vlade.

Dodala je da će se veća štednja zahtevati od onih kod kojih je očigledno veća neracionalnost, nego od onih koji su racionalnije poslovali.

Bojan Pajtić je rekao da je pokrajinska administracija jedina administracija u Srbiji koja je još 2012. godine izvršila racionalizaciju i smanjila broj zaposlenih za deset odsto.

„Mi smo apsolutno spremni da u saradnji sa ministarkom Udovički učestvujemo u procesu dalje racionalizacije javne uprave u Srbiji, iako je naša administracija izuzetno mala u odnosu na oko 440.000 ljudi zaposlenih u javnoj upravi, jer mi u pokrajinskoj upravi imamo 1.046 zaposlenih”, precizirao je Pajtić.

Ocenio je da akcenat prilikom umanjivanja broja zaposlenih u javnoj upravi treba staviti, pre svega, na javna preduzeća, a ne na prosvetu i na zdravstvo.

Udovički i Pajtić su poručili da su na današnjem sastanku, kojem je prisustvovalo i nekoliko pokrajinskih sekretara, postigli visok stepen saglasnosti o temama o kojime je bilo reči.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga