- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Učesnici protesta Protiv diktature gađali zgradu RTS-a toalet papirom

Protest „Protiv diktature“ završen je večeras oko 20.30 ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu, a učesnici su najavili novi za sutra u 18.00.

Nekoliko stotina učesnika protesta je prethodno gađalo zgradu Radio-televizije Srbije u Aberdarevoj ulici toalet papirom uz pesmu Baba – „Ko rolna toalet papira“.

Deo demonstranata je tokom trajanja Dnevnika ležao na parkingu ispred zgrade RTS-a uzvikujući „Hoćemo uživo“, a prethodno su emitovali svoj dnevnik u kome su sa razglasa puštali izjave Aleksandra Vučića, Ivice Dačića, kao i Jugoslovenske levice (JUL).

Učesnici protesta duvali su u pištaljke i skandirali „Siđite dole“ i „Javna kuća Srbije“.

Nosili su transparente „Car je go“, „Patriotski je zaštititi državu od ovakve vlasti“, „Protiv terora vlasti“, „Za vladaviu prava“, „Ne gledaj sa prozora, izađi“.

Skup je protekao bez incidenata, nije bilo uniformisane policije, ali primećeni su policajci u civilu.

Učesnici protesta „Protiv diktature“ okupili su se na Trgu Nikole Pašića odakle su oko 19 časova krenuli u šetnju Takovskom ulicom do zgrade RTS-a u Aberdarevoj ulici, a protest su završili ispred Doma Narodne skupštine.

„Budući da naš javni servis u udarnim terminima emituje reprize nekada popularnih serija i mi ćemo večeras imati reprizu dnevnika sa protesta. Nećemo odustati dok nas RTS ne uključi uživo za vreme emitovanja Dnevnika2“, saopštili su ranije danas učesnici protesta „Protiv diktature“.

Protesti u Beogradu i drugim gradovima Srbije počeli su 3. aprila, dan posle predsedničkih izbora. Učesnici protesta traže smenjivanje „političke elite“, fer i slobodne izbore, smenjivanje članova Republičke izborne komisije i Regulatornog tela za elektronske medije, slobodu medija i smenjivanje „svih korumpiranih funkcionera“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!