Učesnici protesta ispred zgrade RTS-a emitovali svoj dnevnik

"Protesti neće splasnuti, kao što je to vlast očekivala, već se radi samo o zatišju pred buru. Pojavićemo se na mestu gde nas najmanje očekuju"

26. apr 2017

Nekoliko stotina učesnika protesta „Protiv diktature“ večeras je protestovalo ispred zgrade Radio-televizije Srbije u Beogradu, izražavajući nezadovoljstvo izveštavanjem javnog servisa.

Okupljeni su blokirali ulaz u RTS u Aberdarevoj ulici, duvali su u pištaljke i uzvikivali „Javna kuća Srbije“, a sa razglasa su pozvani da budu što glasniji tokom trajanja Dnevnika.

Učesnici protesta su u vreme emitovanja Dnevnika emitovali svoj „dnevnik“, tokom kojeg je bivša novinarka RTS-a Gordana Bingulac izrazila čuđenje što radnici javnog servisa „ne vide kakvo je stanje u zemlji“.

Učesnici 23. protesta „Protiv diktature“ prethodno su blokirali saobraćaj u oba smera na Trgu Nikole Pašića u Beogradu.

Okupljeni su nosili transparente „Protiv terora vlasti“, „Ko laže taj krade, ko krade može u SNS“ i druge.

Niš: Protest protiv diktature privremeno obustavljen zbog praznika

Studenti u Nišu koji su organizovali 20 protesta „Protiv diktature“ od danas prave pauzu zbog prvomajskih praznika, objavljeno je na Fejsbuk stranici „Protiv diktature Niš“.

Navodi se da će se organizatori protesta javiti posle praznika sa novim idejama i informacijama o tome kako će se „priča nastaviti“.

„Još je mnogo posla pred nama i verujem da niko od nas neće odustati dok ne pobedimo. Sada je trenutak da nastavimo da se povezujemo i osmislimo puteve i načine ostvarivanja naših ciljeva i zahteva od kojih ne odustajemo“, navodi se u objavi na Fejsbuk stranici.

U objavi se navodi da protesti neće „splasnuti“ kao što je to vlast očekivala, već da se radi samo o „zatišju pred buru“, da će se učesnici protesta pojaviti na mestu gde ih najmanje očekuju.

„Posebno smo ponosni što smo se u ovom protestu povezali sa sindikatima i radnicima i poručujemo im: šetaćemo sa vama i stajati sa vama kad god treba“, ističe se u objavi.

(Beta) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga