Ubrzano krečenje studija u RTV-u pred dolazak Vučića

Vučića dočekuju kao Miloševića, praznično, bez nezgodnih pitanja

22. mar 2017

Uprkos zakonskim i profesionalnim obavezama javnog servisa, Radio-televizija Vojvodine (RTV) u aktuelnoj kampanji i predstavljanju predsedničkih kandidata snishodljivo služi vladajućim strukturama, odnosno vladajućoj partiji i njenom lideru.

Kao i u slučaju vremena koje je u centralnoj informativnoj emisiji u najvećoj meri posvetila kandidatu vladajuće koalicije Aleksandru Vučiću, RTV ostaje dosledna svom propagandističkom maniru i u pojedinačnom predstavljanju predsedničkih kandidata.

I dok su svi kandidati dobili priliku da svoj program predstave u emisiji Pravi ugao, za Vučića je rezervisan termin u emisiji Sučeljavanje koja vremenski traje duplo duže.

rtv, studio, krecenje

U RTV-u, kako to već biva kad se izgubi svaka spona sa profesijom i medijskim standardima, odradili su i specijalne pripreme za dolazak Vučića.

Naravno, to nikako neće biti nezgodna pitanja, ili pitanja koja interesuju građane, kako bi se to očekivalo od medijskog servisa građana.

Umesto pitanja, čelnici RTV-a za Vučića sređuju studio Dunav na Petrovaradinu, u kojem se ovih dana ubrzano krečilo kako bi sve bilo spremno za sutrašnji doček ovog predsedničkog kandidata, i u prazničnoj atmosferi.

Inače, isti taj studio, kako pamte zaposleni u RTV, krečen je poslednji put 90-ih godina, kada je u ovoj medijskoj kući gostovao Slobodan Milošević.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga