U Zrenjaninu SVM sa SNS i SPS u vladajućoj koaliciji

SVM potpisao sporazum sa Goranom Kneževićem

20. feb 2013

Savez Vojvođanskih Mađara (SVM) pristupio je vladajućoj koaliciji u Zrenjaninu, koju predvodi Srpska napredna stranka (SNS).

Predstavnica Gradskog odbora (GO) SNS Marijana Vujcin rekla je danas na konferenciji za novinare da su predsednik GO SVM Janoš Puškaš i potpredsednik SNS Goran Knežević zaključili Sporazum o saradnji u Skupštini grada Zrenjanina.

Taj Sporazum je potpisan juče, a kako je navela Marjana Vujcin, predviđa jedinstven nastup u Skupštini Grada i drugim organima Grada Zrenjanina na ostvarivanju zajedničkih ciljeva.

Ciljevi su realizacija Strategije razvoja Grada Zrenjanina, racionalizacija gradske uprave i javnog sektora i realizacije kapitalnih infrastukturnih investicija.

Među tim ciljevima su i zaštita ustavnih i zakonskih prava nacionalnih zajednica u gradu i njihovo unapređenje u skladu sa Ustavom i zakonima zagarantovanim međunarodnim standardima, proporcionalna zastupljenost nacionalnih manjina pri zapošljavanju, kao i održavanje spomenika kulture mađarske nacionalne manjine na teritoriji Zrenjanina.

Vladajuću koaliciju u Zrenjaninu čine SNS i Socijalistička partija Srbije, a uz njih su i Demokratska stranka Srbije i Partija ujedinjenih penzionera.

U opoziciji su Liga socijaldemokrata Vojvodine, Demokratska stranka i Srpska radikalna stranka.

(Beta) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga