U Zrenjaninu podignut stub srama

Voda u Zrenjaninu zabranjena je za upotrebu već deset godina

29. nov 2014

Aktivisti grupe građana „Naš grad, naša stvar“ postavili su danas u centru Zrenjanina „stub srama“, na koji su okačili praznu ambalažu kupovne vode. Oni su poručili nadležnima u gradu da i dalje prate aktuelnosti u vezi sa tenderom za pijaću vodu, a javnost su podsetili da Zrenjanin već deceniju nema vodu za piće.

Jedan od aktivista Zdravko Vujasinović rekao je novinarima da je današnji performans organizovan i kako bi se ukazalo na nestručnost gradskih službi.

„Ono što su obećali, političari nisu ostvarili. Tender, koji je bio i ovako na klimavim nogama, verovatno se neće ostvariti i građani su žrtve borbe političkih partija“, kazao je Vujasinović.

On je ocenio da će tender biti neuspešan i zbog toga što prilikom njegove pripreme nisu konsultovani stručnjaci. Aktivista je poručio i da na Zrenjanin trenutno niko ne misli.

„Dobili smo odgovor Ministarstva poljoprivrede u kojem se navodi da je za problem pijaće vode u Zrenjaninu nadležan pokrajinski sekretarijat. Međutim, ni republički, ni pokrajinski organi se ne oglašavaju, čak nam ni cisterne nisu poslali“, istakao je Vujasinović.

Na pitanje kako komentariše to što su drugi gradovi rešili problem sa vodom, Vujasinović je podsetio i na primer Inđije.

„Nama je drago kada čujemo da se to dešava, jer to znači da je to rešiva situacija, ali i da se rešava kada se želi i kada se pijaća voda ne koristi kao politička lopa za dobacivanje među partijama“, zaključio je zrenjaninski aktivista.

Rok za prijave na tender za prečišćavanje pijaće vode, koji je raspisala lokalna samouprava, je istekao, ali će zbog prigovora iz Bečeja zbog navodne povrede prava potrošača on biti produžen. Zrenjaninski funkcioneri su, uprkos tome, ostali pri tvrdnji da će građani u tom gradu dobiti pijaću vodu u toku sledeće godine.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga