- Autonomija - https://www.autonomija.info -

U Zemunu poginula četiri radnika

Telo četvrtog radnika, stradalog u  nesreći prilikom sanacije klizišta Kalvarijskog parka u Zemunu izvučeno je ispod obrušenog brda i najverovatnije nema više zatrpanih radnika, rekao je večeras Tanjugu načelnik Sektora MUP-a za vanredne situacije Predrag Marić.

U nesreći su danas, kada se na njih obrušilo brdo, poginula četvorica radnika, a jedan je teško povređen i nalazi se na odeljenju intezivne nege u Urgentnom centru.

„Radnik je primljen sa povredama kičme i grudnog koša, a nakon reanimacije, prebačen je na odeljenje intezivne nege i njegovo stanje je i dalje teško“, rekao je Tanjugu portparol Urgentnog centra Drago Jovanović.

Ministar unutrašnjih poslova i zamenik premijera Ivica Dačić rekao je ranije novinarima da se nesreća dogodila prilikom sanacije klizišta i da se broj zatrpanih radnika tačno ne zna, jer poslodavci nisu još rekli koliko je ljudi bilo angažovano na izvođenju tih radova.
Predstavnici firme „Gradin š“, angažovane na izvođenu radova, daju izjave u policijskoj stanici Zemun, rekao je ministar.

Prema Dačićevim rečima, predstavnici firme daju izjave o tome da li se radilo po propisima, da li su primenjene sve mere zaštite na radu, a kako bi se utvrdilo gde je nastala greška i da li postoji odgovornost poslodavaca za gubitak ljudskih života.

Nesreća se dogodila oko 13 sati, nedaleko od vrtića „Flora“, a iz Sekretarijata za dečiju zaštitu su saopštili da bezbednost dece nijednog trenutka nije bila ugrožena i da je u tom obdaništu sve pod kontrolom.

Iz okolnih zgrada evakuisano je desetak porodica.

(agencije)

Podelite ovu stranicu!