U Vukovar stigle prve ploče na ćirilici

U Ured državne uprave u Vukovaru stigle su prve izrađene dvojezične ploče koje bi uskoro trebale biti postavljene na pročelju Ureda državne uprave u tome gradu, potvrdio je pročelnik tog ureda Goran Bošnjak

22. feb 2013

U Ured državne uprave u Vukovaru stigle su prve izrađene dvojezične ploče koje bi uskoro trebale biti postavljene na pročelju Ureda državne uprave u tome gradu, potvrdio je pročelnik tog ureda Goran Bošnjak.

‘Ploče sam dao izraditi po naputku Ministarstva uprave. Sličan naputak dobile su i ostale državne institucije u Vukovaru’, rekao je Bošnjak. Dodao je kako nema informacija o tome kada bi prve dvojezične ploče mogle biti i postavljene na određene institucije. Odluku o tome, kako je rekao, donijet će Ministarstvo uprave.

Stožer za obranu hrvatskoga Vukovara jučer je mobilizirao svoje članove kako bi se – u slučaju postavljanja prvih dvojezičnih ploča – mirno okupili i tako izrazili nezadovoljstvo zbog namjere da se ćirilično pismo uvede u ravnopravnu uporabu s latiničnim pismom u tom gradu.

U organizaciji Stožera za obranu hrvatskog Vukovara početkom veljače u tom je gradu održan veliki prosvjedni skup protiv uvođenja dvojezičnosti, a sličan će prosvjed taj stožer u travnju organizirati i u Zagrebu.

(Tportal)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga