U Vojvodini registrovano 457 novoobolelih od koronavirusa

"Povećan broj registrovanih slučajeva posledica je većeg broja prijavljenih slučajeva testiranih u privatnom zdravstvenom sektoru"

19. jan 2021

U Vojvodini je 18. januara registrovano 457 novoobolelih od koronavirusa, a najveći broj je registrovan u Novom Sadu – 158, saopštio je Institut za javno zdravlje Vojvodine.

Kako se navodi, povećan broj registrovanih slučajeva, posledica je većeg broja prijavljenih slučajeva testiranih u privatnom zdravstvenom sektoru tokom petka, subote i nedelje, a za koje su prijave dostavljene u ponedeljak.

U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 13.273, a u Institutu očekuju dalji postepen pad broja aktivnih slučajeva u narednom periodu.

Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu – 3.442, a potom sledi Zrenjanin sa više od 1.100. U ostalim opštinama trenutno je manje od 1.000 registrovanih aktivnih slučajeva.

Institut za javno zdravlje Vojvodine i dalje ocenjuje epidemiološku situaciju u AP Vojvodini kao vanrednu, sa stabilizacijom trenda obolevanja na visokim nivoima.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: SrBska vakcina
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga