- Autonomija - https://www.autonomija.info -

U Vojvodini registrovano 283 nova slučaja zaraze

Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 283 nova slučaja zaraze virusom korona, a najveći broj je registrovan u Novom Sadu, 83, objavio je danas Institut za javno zdravlje Vojvodine.

Institut i dalje ocenjuje epidemiološku situaciju u pokrajini kao vanrednu, sa trendom obolevanja na visokim nivoima, navodeći da je takva situacija na teritoriji većine opština i gradova, osim u opštinama Šid, Odžaci, Srbobran i Irig, gde se ocenjuje kao nepovoljna.

“U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 7.875. Očekuje se dalji postepen pad broja aktivnih slučajeva u narednom periodu. U ovom trenutku najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu – 2.042. U ostalim opštinama trenutno je manje od 1.000 registrovanih aktivnih slučajeva i brojevi su sve manji”, navodi se u saopštenju.

Institut apeluje da se nastavi sa neophodnim striktnim sprovođenjem proglašenih mera kontrole prenošenja bolesti kako bi se umanjile posledice trenda rasta broja obolelih i omogućilo funkcionisanje zdravstvenog sistema. Takođe, poziva građane da se vakcinišu u narednom periodu.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!