U Vojvodini preminuo četvrti pacijent koji je bolovao od kovida-19

Na teritoriji Vojvodine u ovom trenutku kod 147 osoba je utvrđeno prisustvo korona virusa, a na Infektivnoj klinici KCV-a leči se njih 42

30. mar 2020

U Kliničkom centru Vojvodine (KCV) u Novom Sadu jutros je preminuo četvrti pacijent koji je bolovao od kovida-19, a reč je o ženi iz Temerina, rođenoj 1939. godine, rekao je danas predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i izjavio saučešće porodici preminule.

Mirović je naveo da je na teritoriji Vojvodine u ovom trenutku 147 osoba kod kojih je utvrđeno prisustvo korona virusa, a na Infektivnoj klinici KCV-a leči se njih 42.

Najviše obolelih imamo u Novom Sadu, ukupno 47. U Pančevu je obolelo 16 osoba, na teritoriji grada Kikinde 15, u Subotici 10, a u Bačkoj Palanci devet osoba”, precizirao je Mirović.

Apelovao je na građane da poštuju mere i uputstva koja dolaze od Kriznog štaba, Vlade Srbije i Pokrajinske vlade.

“Mere socijalne distance i ograničenja kretanja penzionera dale su rezultate, a to pokazuje i podatak da je od ukupnog broja obolelih 13 osoba starijih od 70 godina”, kazao je Mirović.

On je naglasio da se u narednom periodu posebna pažnja mora usmeriti na zaštitu zdravstvenog sistema, jer se “približavamo tome da svaki peti oboleli je zdravstveni radnik”.

“Uloga, srčanost, znanje i trud naših zdravstvenih radnika, kojih u Vojvodini ima 26.000, pokazala se dostojnim ovog vremena. Bez njih u prvim redovima ne bismo se mogli na adekvatan način suočiti sa virusom korona”, rekao je Mirović.

Naveo je da je u KCV u subotu stiglo još 20 respiratora koje je obezbedila Vlada Srbije, što će sa ranije dostavljenih pet, “pomoći našoj spremnosti za svaku vrstu nepovoljnijeg razvoja događaja”.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga