- Autonomija - https://www.autonomija.info -

U Vojvodini 534 novoobolelih od virusa korona

U Vojvodini je poslednjeg dana 2020. godine registrovano 534 novoobolelih od koronavirusa, a najveći broj registrovan je u Novom Sadu – 128, saopštio je Institut za javno zdravlje Vojvodine.

„U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u Vojvodini je 32.206. Broj aktivnih slučajeva je značajno pao zbog oporavaka velikog broja blagih slučajeva, obolelih pre dve nedelje, posebno u Novom Sadu, Pančevu, Vrbasu, Žablju, Rumi i Bačkoj Palanki“, navodi se u saopštenju.

U ovom trenutku najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu – 8.752, sledi Zrenjanin sa više od 3.400, Pančevo sa više od 1.600, Subotica i Bačka Palanka sa više od 1.500 i Kikinda sa više od 1.300 registrovanih aktivnih slučajeva.

„Institut za javno zdravlje Vojvodine ocenjuje epidemiološku situaciju u Vojvodini kao vanrednu, sa stabilizacijom trenda obolevanja na visokim nivoima. Tokom nedelje registruje se pad broja novih slučajeva u odnosu na prethodnu, ali se i dalje radi o veoma visokim nivoima obolevanja“, piše u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!