U Vojvodini 362 nova slučaja, u sedam opština situacija više nije vanredna

U većini opština i gradova situacija se ocenjuje kao vanredna, dok se u opštinama Senta, Srbobran, Kanjiža, Čoka, Irig, Odžaci i Šid ocenjuje kao nepovoljna

04. feb 2021

U Vojvodini su 3. februara registrovana 362 nova slučaja zaražavanja koronavirusom, a najveći broj je registrovan u Novom Sadu – 83, saopštio je danas Institut za javno zdravlje Vojvodine.

Kako se navodi, u ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 7.599, a očekuje se dalji postepen pad broja aktivnih slučajeva u narednom periodu.

Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu – 2.095, dok je u svim ostalim opštinama i gradovima trenutno je manje od 1.000 registrovanih aktivnih slučajeva i brojevi su sve manji.

Institut i dalje ocenjuje epidemiološku situaciju u AP Vojvodini kao vanrednu, sa stabilizacijom trenda obolevanja na visokim nivoima.

U ovom trenutku na teritoriji većine opština i gradova situacija se i dalje ocenjuje kao vanredna, osim u opštinama Senta, Srbobran, Kanjiža, Čoka, Irig, Odžaci i Šid gde se ocenjuje kao nepovoljna.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Tradicionalno i moderno
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga