U Vojvodini 229 novih slučajeva zaraze

U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u Vojvodini je 5.535, a najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 1.419

08. feb 2021

Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 229 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a najveći broj je registrovan u glavnom gradu Novom Sadu, 80, saopštio je danas Institut za javno zdravlje Vojvodine.

U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u Vojvodini je 5.535, a najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 1.419, navodi se u saopštenju.

Institut je epidemiološku situaciju u Vojvodini procenio kao vanrednu, sa stabilizacijom trenda obolevanja na visokim nivoima.

“U ovom trenutku na teritoriji 36 opština i gradova situacija se ocenjuje kao vanredna. Epidemiološka situacija se ocenjuje kao nepovoljna na teritoriji devet opština, i to Žitište, Kanjiža, Beočin, Senta, Čoka, Novi Bečej, Titel, Irig i Odžaci”, piše u saopštenju.

Institut je apelovao na građane da nastave sa neophodnim striktnim sprovođenjem proglašenih mera kontrole prenošenja bolesti i pozvao ih da se vakcinišu.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Tradicionalno i moderno
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga