U Vojvodini 135 novoinficiranih, od kojih 73 iz Novog Sada

Inficirano šestoro zaposlenih u novosadskim vrtićima, nema zaraze među decom

28. okt 2020

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković izjavio je da je u Vojvodini u prethodna 24 časa potvrđeno 135 slučajeva infekcije korona virusom, od čega su 73 novoinficirane osobe iz Novog Sada.

On je za Radio televiziju Vojvodine (RTV) rekao da bolnice u pokrajini trenutno beleže nešto veći broj prijema od otpusta kovid pacijenata.

„To još nije zabrinjavajuće ali zabrinjava broj novozaraženih. Danas smo imali 135 novoinficiranih, pri čemu je više od polovine iz Novog Sada, tačnije 73 osobe. Problematične brojke ima i Zrenjanin„, kazao je pokrajinski sekretar.

Dodao je da po svim statističkim podacima, od 10 do 15 odsto novoinficiranih zahteva bolničko lečenje.

Novi Sad: Inficirano šestoro zaposlenih u vrtićima, nema zaraze među decom

U novosadskoj predškolskoj ustanovi „Radosno detinjstvo“ korona virusom je inficirano šestoro zaposlenih, ali zaraze nema među decom, saopšteno je danas posle sastanka u Gradskom veću za obrazovanje.

Od danas je u svim vrtićima te ustanove na snazi nova mera – roditelji ne ulaze u objekte vrtića, već decu predaju osoblju na ulazu.

Ta mera se sprovodi na preporuku Instituta za javno zdravlje Vojvodine, kako bi se izbegle gužve unutar vrtića.

U pojedinim osnovnim i srednjim školama u Novom Sadu nekoliko učenika je u samoizolaciji iz predostrožnosti jer su bili u kontaktu sa zaraženim osobama.

U Osnovnoj muzičkoj školi „Josip Slavenski“ i u Osnovnoj školi „Jovan Dučić“ u Petrovaradinu, gde su prošle nedelje pojačane mere zaštite zbog registrovanih slučajeva infekcije, nema povećanja broja zaraženih.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovely Jubbly
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga