U Vojvodini 1.629 novoobolelih, prednjači Novi Sad sa 575

Na teritoriji 40 opština situacija se ocenjuje kao vanredna

21. nov 2020

Insitutut za javno zdravlje Vojvodine saopštio je da je prethodnog dana u Vojvodini registrovano 1.629 novoobolelih od kovid 19, a da se u svih 45 opština i gradova registruju visoki nivoi registrovanih slučajeva.

„Najveći porast zabeležen je u Novom Sadu gde je registrovano 575 novih slučajeva“, saopštio je Institut. To je najveći broj obolelih u jednom danu u Novom Sadu od izbijanja epidemije.

Prema njihovoj oceni zdravstveni sistem je u izuzetno teškoj situaciji, jer je epidemiološka situacija u Vojvodini vanredna, sa daljom tendencijom pogoršanja.

U ovom trenutku na teritoriji 40 opština situacija se ocenjuje kao vanredna, dok se u preostalih pet gradova i opština situacija ocenjuje kao izrazito nepovoljna, na granici prelaska u vanrednu.

Institut je apelovao na sve da se nastavi sa neophodnim striktnim sprovođenjem proglašenih mera kontrole prenošenja bolesti kako bi se umanjile posledice trenda rasta broja obolelih i omogućilo funkcionisanje zdravstvenog sistema.

Institut za javno zdravlje Vojvodine moli građane Vojvodine da se ponašaju odgovorno i preporučuje da se striktno pridržavaju svih mera predostrožnosti i uputstava nadležnih epidemioloških službi.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Pomor
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga