U Vladi Vojvodine dodeljeni ugovori o otkupu kuća za izbeglice

16 porodica će se useliti u seoske kuće, dok je 34 porodica dobilo pomoć za nabavku građevinskog materijala

16. okt 2012

Vojvođanski fond za pomoć izbeglim, prognanim i raseljenim osobama podelio je danas ugovore o otkupu kuća i obezbeđivanju građevinskog materijala za zbrinjavanje izbegličkih porodica u Vojvodini.

Direktor tog Fonda Radomir Kukobat rekao je prilikom uručenja pomoći u Vladi Vojvodine da je danas uručena pomoć vredna 20 miliona dinara.

Pomoć u iznosu do 6.000 evra dobilo je 16 porodica koje će se useliti u seoske kuće, dok je 34 porodica dobilo pomoć za nabavku građevinskog materijala za opremanje kuća.

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić rekao je da je Pokrajina do danas, iako to nije njena nadležnost, sopstvenim sredstvima pomogla oko 3.000 ljudi na području Vojvodine koji su stambeno zbrinuti.

„Pored toga, dajemo pomoć deci iz izbegličkih porodica koja se školuju, a dajemo im i pomoć i podršku pri otvaranju preduzeća i radnji. I to ćemo i ubuduće činiti“, kazao je predsednik pokrajinske vlade prilikom dodele ugovora.

On je rekao da je cilj Vlade Vojvodine da budu ukinuti kolektivni izbeglički centri u Pokrajini i da je trenutno u funkciji još jedino izbeglički centar u Pančevu.

„I jedan izbeglički centar je previše, ali je to mnogo bolje od situacije u drugim delovima zemlje. Naša je ambicija da svim ljudima pružimo priliku da žive dostojanstveno i primereno modernim vremenima“, naveo je Pajtić.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga