U Venezueli blokirano slanje slika Twitterom

Iza blokade stoji vlada predsjednika Nicolasa Madura koji je 12. veljače zabranio prosvjede

16. feb 2014

Predstavnici Twittera objavili su kako Venezuela blokira tu društvenu mrežu pa korisnici ne mogu dijeliti fotografije dok oporbene skupine već treći dan marširaju glavnim gradom u znak prosvjeda protiv najveće inflacije na svijetu i rekordnih nestašica u toj zemlji, objavili su mediji.

Glasnogovornik tvrtke Nu Wexler potvrdio je da iza blokade stoji vlada predsjednika Nicolasa Madura koji je 12. veljače zabranio prosvjede i pozvao svoje pristaše na subotnje protuprosvjede koje je nazvao „maršem protiv fašizma“.

U socijalnim nemirima dosad su poginule najmanje tri osobe, a venezuelski sud zapovjedio je u četvrtak uhićenje vođe oporbe Leopolda Lopeza zbog optužbi za ubojstvo i terorizam, ali zasad nema podataka da je Lopez i uhićen.

Lopez koji se školovao u SAD-u, dva tjedna je pomagao organizirati sporadične prosvjede širom zemlje protiv Madura, kritizirajući ga da nije stavio pod kontrolu inflaciju i kriminal te zbog manjka osnovnih proizvoda.

Maduro optužuje Lopeza da sije nasilje kako bi stvorio prostor za državni udar sličan onom prije dvanaest godina kada je nakratko svrgnut s vlasti socijalistički vođa Hugo Chavez. Analitičari smatraju da oporba ima malo izgleda zbaciti Madura s vlasti.

(Slobodna Evropa)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga