U Temerinu građanima plaćaju 3.000 dinara da glasaju za broj šest

"Čovek koji sedi u kafani i deli novac je poslanik (SNS) u Skupštini Vojvodine Dejan Mihaljica"

02. apr 2017

Policiji u Opštini Temerin građani i aktivisti pojedinih izbornih štabova prijavili su da određeni ljudi ispred biračkih mesta ubeđuju glasače da danas na predsedničkim izborima glasaju za kandidata pod rednim broj šest.

Prema tvrdnjama građana, u selu Bački Jarak, koje se nalazi u toj opštini, oni koji pristanu budu upućeni u kafanu preko puta jednog biračkog mesta, gde dobijaju po 3.000 dinara ukoliko su glasali po tim uputstvima.

Očevici navode da je od građana traženo dazaokruže na listiću broj šest, da precrtaju kandidata Ljubišu Belog Preletačevica, a ostale kandidate da zaokruže i precrtaju u „cik – cak“. Nakon toga, glasački listić je trebalo da uslikaju telefonom i pokažu ga ljudima koji im daju novac za to glasanje.

„Čovek koji sedi u kafani i deli novac je poslanik (SNS) u Skupštini Vojvodine Dejan Mihaljica iz Temerina, koji je i predsednik Odbora za kulturu i javno informisanje u pokrajinskoj skupštini“, kazao je jedan od očevidaca.

Posle intervencije policije po prijavama građana, osobe koje nude novac premestile su se u kafiće na udaljenosti od 50 do 70 metara od biračkih mesta.

I aktivisti štaba Saše Jankovića u Temerinu su policiji podneli krivične prijave za, kako su naveli „kupovinu glasova za 3.000 dinara, slikanje glasačkih listića i precrtavanje kandidata“.

Takođe, kako saznajemo, policiji su podnete prijave da se i na biračkim mestima 29 i 30 u Sirigu, dešavaju slične stvari.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga