U subotu u Beogradu protest povodom sedam godina od dolaska Vučića na vlast

"Sedam godina nasilja nad istinom, institucijama, slobodnom mišlju, slobodom govora, nasilja nad svakodnevnim životom građana Srbije"

22. jula 2019

Protest Jedan od pet miliona, koji će se održati u subotu, 27. jula, kod Terazijske česme, obeležiće sedam godina „od kada je preminula demokratija u Srbiji jer je toliko od kada je Aleksandar Vučić na vlasti, vešto menjajući pozicije“, najavili su danas organizatori.

„Sedam godina nasilja nad istinom, institucijama, slobodnom mišlju, slobodom govora, nasilja nad svakodnevnim životom građana Srbije. Tačno sedam godina sistemskog urušavanja demokratije i institucija, čija je svrha svedena na minimum“, navedeno je u saopštenju.

Organizatori žele da na ovom protestu podseti da je „u najobičnijem građaninu moć“ i da je „dužnost svakog slobodnog pojedinca da se usprotivi svakom ko njegovu slobodu ugrožava“ i da „kritički misleći uzurpatoru stane na put“.

„Svaki pojedinac, radnik koji se sa posla vraća gradskim prevozom, koji preživljava sa 20 hiljada dinara u džepu, student, naše bake, roditelji, profesori, komšije, svi oni su ti koji svojim podignutim glasom mogu da menjaju društvo u kom žive“, poručeno je u saopštenju.

Kako je navedeno, takvi ljudi stvaraju bolju budućnost za sebe i svoju decu, „ali ne sami, već zajedno, ujedinjeni istim ciljem – borba protiv diktature, fašizma i nasilja“.

Trideset četvrti protest počinje u subotu, u 19.00 kod Terazijske česme, u centru Beograda.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Božanstvo
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga