U subotu u Beogradu novi protest Jedan od pet miliona

"Vlast nastavlja da medijski linčuje, vrši represiju i nasilje nad neistomišljenicima"

27. juna 2019

Protest „Jedan od pet miliona“ biće održan u subotu u Beogradu 30. put, a kako je najavljeno govoriće bivši pripadnik Otpora Srđan Milivojević, student i jedan od organizatora protesta Srđan Marković i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović koji je nedavno priveden zbog navodnog napada na člana SNS-a u Pančevu.

Okupljenima kod Terazijske česme biće pročitano pismo Uroša Janjića, mladića koji je prošle nedelje izboden u Nišu zbog majice sa antifašističkim obeležjima, a organizatori su naveli da time žele da „ukažu na problem rastuće netolerancije i fašizma u društvu“ i da „pruže podršku“ napadnutom mladiću.

„Nakon šest meseci borbe, napadi, pritisci i zastrašivanja na sve one koji drugačije misle nisu prestali. Vlast nastavlja da medijski linčuje, vrši represiju i nasilje nad neistomišljenicima, a to nas motiviše da budemo i ostanemo na ulicama. Režimu poručujemo da nas neće uplašiti, jer se mi borimo za nešto što ne može da se kupi – za slobodu“, stoji u saopštenju.

Skup će početi u 19 časova posle čega će okupljeni krenuti u protestnu šetnju od Terazijske česme do trga Nikole Pašića, potom kroz Dečansku i Nušićevu ulicu do Politike, odakle će se kroz Svetogorsku uputiti do zgrade Radio Televizije Srbije (RTS).

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga