U subotu protest zbog izborne krađe

Krađa ne sme da bude ozakonjena

02. juna 2016

Građanski protest povodom konstituisanja nelegitimne i nelegalne Narodne skupštine Republike Srbije, utemeljene na izborima koje su obeležili krađa, neregularnosti i prekrajanje izborne volje, biće održan u subotu 4.juna u 12 časova, na Trgu republike u Beogradu, saopšteno je danas iz Pokreta za preokret.

U najavi se objašnjava da će se pod sloganom „Protiv izborne krađe – za poštene izbore“ okupiti oni koji smatraju da je nedopustivo da pravni poredak u Srbiji uređuje Narodna skupština koja je proizvod brutalnog prekrajanja izborne volje građana i oni koji ne žele da se pomire sa činjenicom da se glasovi kupuju za novac a izborna volja birača falsifikuje.

„Protest se održava na inicijativu građana, iz potrebe da se zaštiti pravo glasa i pravo na fer izbore kao temeljno građansko pravo.Tražimo formiranje privremene Vlade, koja bi imala zadatak da stvori uslove za održavanje poštenih izbora“, navodi se u saopštenju.

Taj pokret je pozvao poslanike opozicije da ne učestvuju u radu nelegitimne Narodne skupštine i da se pridruže zahtevu za stvaranju uslova za održavanje poštenih izbora.

„Iako su gotovo sve političke stranke koje su nakon izbora govorile o izbornoj krađi odustale od te teme, građani nisu zaboravili. Participiranje u radu Narodne skupštine Republike Srbije koja nema legitimitet, budući da je zasnovana na izbornoj krađi a ne na volji naroda je pokušaj da se krađa ozakoni“, ocenio je Pokret za preokret.

U saopštenju se dodaje i da je nedopustivo da novi saziv najvišeg zakonodavnog tela, bez uporišta u volji naroda, donosi zakone koji se svih i uređuje društveni ambijent u kojem se živi.

„Krađa ne sme da bude ozakonjena“, dodaje se u najavi.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga