U sredu humanitarna akcija za decu obolelu od raka

Kampanja “I ja se borim!” ima za cilj podizanje svesti javnosti o malignim oboljenjima dece i poziva na podršku javnosti

13. feb 2017

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR) organizovaće u sredu, 15. februara, humanitarnu akciju na centralnom novosadskom Trgu slobode, povodom Svetskog dana dece obolele od raka.

“Simbolično, toga dana će u 13 sati, uz prigodan muzički program i u prisustvu javnih ličnosti, prijatelja udruženja i roditelja, biti pušteni u vazduh baloni podrške mališanima koji se leče i u ime sećanja na one koji, nažalost, više nisu sa nama”, navodi se u saopštenju za javnost.

Dodaje se da kampanja “I ja se borim!” ima za cilj podizanje svesti javnosti o malignim oboljenjima dece i poziva na podršku javnosti za drugu fazu projekta izgradnje novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja pri Klinici za dečje interne bolesti u Nišu, koji se relizuje u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i Kliničkim centrom u Nišu.

Svetski dan dece obolele od raka, 15. februar, ove godine će biti obeležan u 40 gradova širom Srbije, a akcija u Novom Sadu je centralna.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga