U Središtu: Šehićeva „Izložba fotografija i emocija“

Izložba filmadžije, snimatelja, režisera i fotografa Erola Čolakovića Šehića pod nazivom „Izloža f…

01. maja 2016

Izložba filmadžije, snimatelja, režisera i fotografa Erola Čolakovića Šehića pod nazivom „Izloža fotografija i emocija“ bié otvorena 1. maja u Geramuseum-u u Velikom Središtu (opština Vršac), a postavka obuhvata više od 200 fotografija koje su nastale na relacij Evropa – Sarajevo, navodi se u pozivu.

Deo programa biće i retrospektiva filmova režisera Kapro Aćimovića Godine (Slovenija) i Ismara Mujezinovića (Sarajevo).

Erol Čolaković Šehić rođen je u Sarajevu, 1956. godine, a Akademiju za teatar i film završio je u Beogradu. Iz Bosne i Hercegovine je otišao 1988. godine i od tada živi u velikim metropolama Evrope, od Barselone, Londona do Ženeve.

Kao fotografa, akademskog snimatelja i reditelja prate ga brojne nagrade: Grand Prix za fotografiju dobio je 1981. u Rimu, a sedam godina kasnije, kao reditelj i snimatelj dokumentarca „Prozor na kraju svijeta“, osvojio je Internacional Premio Ondas u Španiji.

Radio je za TV Catalunya, kao i za TVE, BBC, WDR. Idejni je tvorac i osnivač Evropskog kulturnog centra u Barceloni, gdje je bio profesor, direktor i izvršni producent. Zadnjih dvadeset godina prokrstario je četiri države, a danas živi i radi u Ženevi.

Geramuseum nalazi se u ulici Železnička 186 u Velikom Središtu, a u žižu javnosti došao je nakon što je vlasnik ove galerije, umetnik Živko Grozdanić hteo u javnosti, u Novom Sadu, da izvede performas tokom kojeg bi razbijao izvajane biste premijera Aleksandra Vučića, koje je sam napravio. Performans u Novom Sadu je otkazan, nakon što je predsednik kućnog saveta zdgrade u čijem je atrijumu trebao da bude izveden, pozvao policiju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Hleba i igara
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga