U Srbiji se provodi javni linč nad rediteljem predstave „Srebrenica. Kad mi ubijeni ustanemo“

"Sve je na njihovoj strani osim pravde i razuma"

04. okt 2020

Ozbiljne pretnje i uvrede ovih dana, od građana u Srbiji, ali i tamošnjiih medija, stižu na adresu Zlatka Pakovića, autora i reditelja predstave „Srebrenica. Kad mi ubijeni ustanemo“ koja je prije nekoliko dana izvedena u Centru za kulturnu dekontaminaciju u Beogradu.

I dok su se građani Srbije na društvenim mrežama obrušili na Pakovića uz monstruozne psovke, pretnje i uvrede, revnosno su ih ispratili i u pojedinim srbijanskim medijima koji su donosili naslove o „skandaloznoj predstavi usred Beograda“ poput „Srpsku zastavu bacili pod noge, svoj narod optužili za genocid“, prenosi Faktor.ba.

Kako navode, u medijima se našao prostor i za kolumnu pozorišnog kritičara Ivana Medenice koji je Pakovićevu predstavu nazvao „blasfemijom“.

U „reakcijama“ građana Srbije na društvenim mrežama protiv Pakovića i sudionika predstave digla se prava hajka, u kojoj se oni nazivaju monstrumima, a njihov rad krivičnim delom. Neki pozivaju da ih se kazni, što novčano, što vešanjem. Pakovića doživljavaju i kao „prodanu dušu“, „fašistu“, što se, između ostalog, ističe uz brojne gnusne uvrede i pretnje. Pakovića nazivaju i „bolesnikom“ a njegovu predstavu „morbidnom u kojoj napadaju SPC, Srbiju, i upoređuju Srbe sa nacistima“.

Na sve ove napade, Paković je odgovorio putem svog Facebook profila:

„Oni će pobediti jer imaju više brutalne sile
Ali uveriti neće nikoga pa ni sebe
Za to bi trebalo da imaju ono što im tako
nedostaje
Razum i pravdu na svojoj strani
Sve je na njihovoj strani osim pravde i razuma

SREBRENICA. KAD MI UBIJENI USTANEMO“

(Danas)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovely Jubbly
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga