U Srbiji nestao entuzijazam u vezi sa evropskim integracijama

"Postoji nedostatak političke volje da se neophodne reforme sprovedu"

18. feb 2020

U Srbiji je nestao entuzijazam kada je reč o evropskim integracijama, što i ne treba da čudi jer se u procesu pridruživanja Evropskoj uniji već dugo ništa ni ne dešava, ili bar ne ništa važno, ocenio je danas glavni i odgovorni urednik portala Juropian vestern Balkans (European Western Balkans) Nemanja Todorović.

Na okruglom stolu „Evropske integracije Srbije 2016-2020: Koliko smo napredovali ka članstvu u EU?“ koji se održava u Beogradu, grupa eksperata analizira napredak u odnosu na određena pregovaračka poglavlja i značajne oblasti u okviru procesa pristupanja Srbije Evropskoj uniji.

Igor Novaković iz Centra za međunarodne i bezbednosne poslove (ISAK fond), ocenio je da u Srbiji postoji nedostatak političke volje da se neophodne reforme sprovedu.

Poslednja sesija okruglog stola pod nazivom „Zapadni Balkan i Evropska unija – Pogled iz Nemačke“ biće razgovor sa Josipom Juratovićem, poslanikom u Bundestagu iz Socijaldemokratske partije Nemačke.

Skup se održava u organizaciji Fondacije Friedrich Ebert i portala European Western Balkans sa ciljem da se javnosti približe rezultati Srbije u realizaciji obaveza u procesu pregovora o pristupanju Evropskoj uniji od početka mandata Vlade Srbije od 2016. godine.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga