U Spensu 21 radnik nije bio prijavljen na osiguranje

Nakon inspekcija izdat je jedan prekršajni nalog, a biće podnet i jedan zahtev za pokretanje prekršajnog postupka

03. jul 2015

Inspektorat za rad Srbije izvršio je inspekcije u Sportsko-poslovnom centru „Vojvodina“ (Spens) u Novom Sadu i ustanovio da od 70 osoba obuhvaćenih nadzorom 21 nije bila prijavljena na obavezno socijalno osiguranje.

Pod nadzorom će biti i određene ulice i tržni centri, a u 18 okruga Srbije vrše se pojačani nadzori kod poslodavaca koji vrše poslove fizičko-tehničkog obezbeđenja u državnim ustanovama.

Nakon inspekcija izdat je jedan prekršajni nalog, a biće podnet i jedan zahtev za pokretanje prekršajnog postupka, rekla je agenciji Beta šefica odseka Inspekcije rada za Srednjobanatski okrug Svetlana Šukić.

Prema rečima Šukić, ranijim nadzorima tih poslodavaca ustanovljeno je da su mnoge osobe angažovali po osnovu ugovora o stručnom osposobljavanju, suprotno Zakonu o radu, a zahvaljujući kontrolama situacija je sada „sasvim drugačija“ i sa radnicima se sve više zasniva radni odnos.

Kako ona ističe, inspekcije se u Srbiji vrše po sistemu rotacije, odnosno dovođenjem inspektora iz drugih okruga, te je tako njena ekipa iz Zrenjanina izvršila nadzor u Novom Sadu.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga