U Skupštini Vojvodine formirana Alternativa za Vojvodinu

Ova poslanička grupa negovaće kritičan odnos prema vlasti u Vojvodini

02. nov 2016

Petoro samostalnih poslanika u Skupštini Vojvodine formiralo je novu, osmu poslaničku grupu pod nazivom “Alternativu za Vojvodinu”, a o tome su danas obavestili presednika te institucije Ištvana Pastora.

Kako je preneo portal vojvodjanska.rs, očekuje se da će delovanje nove poslaničke grupe biti ozvaničeno na narednoj sednici pokrajinske skupštine.

Poslaničku grupu „Alernativa za Vojvodinu” fomirali su poslanici Tamaš Korhec i Aron Čonka, koji su na dužnost poslanika izabrani na liste stranke Madjarski pokret, kao i Jelena Balašević, Amir Bislimi i Arsen Kurjački.

Potpisan je i Sporazum o formiranju zajedničke poslaničke grupe u kojem, izmedju ostalog piše da članovi nove poslaničke grupe “pored toga što su mandate ostvarili kao simpatizeri i članovi različitih političkih partija, dele neke zajedničke političke i društvene vrednosti”.

Prema saznanjima portala vojvodjsnak.rs, ova poslanička grupa negovaće kritičan odnos prema vlasti u Vojvodini.

Članovi „Alternative za Vojvodinu“ su do sada imali status samostalnih poslanika, jer Korhec i Čonka nisu želeli da se priključe postojećim poslaničkim grupama, Balašević i Bislimi su napustili Demokratsku stranku nakon izbora u toj stranci, a Kurjački je nedavno isključen iz poslaničke grupe „Dosta je bilo“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Podešavanje
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga