U Skupštini Srbije predstavnici vlasti, opozicije i EU uoči početka dijaloga o izbornim uslovima

Predstavnici Inicijative ne da(vi)mo Beograd želeli su da uđu na sastanak ali im obezbeđenje nije dozvolilo

09. okt 2019

Uoči početka međustranačkog dijaloga o izbornim uslovima uz posredovanje Evropskog parlamenta, u Skupštinu Srbije su oko 15 časova došli predstavnici više stranaka vladajuće koalicije i opozicije kao i bivši poslanik EP Knut Flekenštajn i šef Delegacije EU u Beogradu Sem Fabrici.

Sastanku prisustvuju predsednica parlamenta Maja Gojković, poslanici Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović i Vladimir Orlić, Žarko Obradović iz SPS-a, predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, predstavnici PUPS-a.

Opoziciju predstavljaju lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić, predsednik LDP Čedomir Jovanović, lider Nove stranke Zoran Živković, predsednik Srpskog patriotskog saveza – SPAS Aleksandar Šapić, Tatjana Macura iz Stranke moderne Srbije kao i predstavnici Nove Srbije.

Dijalogu u Skupštini Srbije prisustvuju i izvršni direktor Fondacije za otvoreno društvo Milan Antonijević i Bojan Klačar iz CeSID-a.

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd želela da uđe na sastanak, obezbeđenje nije dozvolilo

Predstavnici Inicijative ne da(vi)mo Beograd danas su želeli da uđu na sastanaka vlasti i opozicije kojem u Skupštini Srbije posreduju evropski parlamentrci, ali im obezbeđenje nije dozvolilo.

Radomir Lazović iz te Inicijative je rekao da Inicijativa nije pozvana na sastanak, ali da su želeli da pokažu evropskim parlamentarcima „tepih laži“ napravljen od naslovnih strana režimskim medija u kojima se „blate“ i kleveću svi oni koji se suprotstavljaju aktuelnoj vlasti.

„Želimo da vide naslovnice režimskih medija koje od svakog ko se usudi da govori protiv (predsednika Srbije) Aleksandra Vučića pravi izdajnike, CIA plaćenike i Soroševe ljude, uništva ih i blati“, rekao je Lazović novinarima ispred Skupštine Srbije.

Lazović je kazao da bi za fer i poštene izbore najpre trebalo osloboditi medije.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Vojvoda i serdar
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga