U Senti otvorena nova sportska hala

Jedna od najvećih sportskih hala u Vojvodini

03. dec 2015

Predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić otvorio je danas novu sportsku halu u opštini Senta.

Pajtić je ocenio da je taj objekat značajan za celu Srbiju, jer će u njemu trenirati sportisti iz cele zemlje, kao i iz inostranstva.

„Ovo će biti institucija u kojoj će opština, zajedno sa pokrajinom, organizovati sportske, kulturne ali i međunarodne sportske manifestacije“, kazao je predsednik Pokrajinske vlade.

On je dodao da će nova hala biti i mesto gde će moći da se okupljaju privrednici i demonstriraju svoju ponudu.

Pajtić je izjavio da je pokrajina izgradila i rekonstruisala više desetina školskih hala širom Vojvodine i najavio da se u narednih nekoliko nedelja planira i otvaranje sportske hale u Inđiji.

„Bez stvaranja infrastrukture za bavljenje sportom ne može se očekivati da ćemo imati zdravu omladinu. Bez infrastrukture za sportski turizam ne možemo očekivati, ni dobiti, ni zaraditi sredstva u ovoj, sve značajnijoj privrednoj grani. Ne možemo očekivati da ćemo biti uspešni ako ne podstičemo domaću građevinsku industriju“, ocenio je Bojan Pajtić.

Na svečanosti otvaranja istaknuto je i da je sportska hala u Senti jedna od najvećih, koje su izgrađene u proteklih nekoliko godina u Vojvodini.

Površina dvorane je oko 1.800 metara kvadratnih, sa opremljenim najkvalitetnijim gledalištem sa 1.700 mesta. Izgrađene su fiksne i teleskopske tribine, tako da i broj sedećih mesta zavisi od vrste sporta.

Kako je novinarima objašnjeno, predviđeno je da ovu sportsku halu koristi oko 50 sportskih klubova, organizacija i mnogobrojni rekreativci, a u njoj će se, pored sportskih aktivnosti, održavati i druge manifestacije.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga