U ponedeljak sednica Odbora, na dnevnom redu Predlog deklaracije

Nakon sednice odbora, Predlog deklaracije će se naći na dnevnom redu Skupštine Vojvodine

07. maj 2013

Predsednik Skupštine Vojvodine i predsednik Odbora za pitanja ustavno-pravnog položaja pokrajine Ištvan Pastor zakazao je za ponedeljak, 13. maj, sednicu ovog Odbora, na kojoj će se razmatarati Predlog deklaracije o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine.

U radu ovog Odbora učestvovaće i četvoro novih članova, eksperata iz oblasti ustavnog prava, koji su u cilju efikasnijeg rada ovog Odbora izabrani na poslednjoj sednici Skupštine Vojvodine 25. aprila, saopšteno je iz Pastorovog kabineta.

Dodaje se da će članovi Odbora za ustavno-pravni položaj pokrajine razmotriti predloženi tekst deklaracije, kao i podnete amandmane na sadržaj, a u cilju pripreme materijala za narednu sednicu Skupštine Vojvodine.

Taj skupštinski odbor ima ukupno 15 članova od kojih su 11 poslanici, a četiri se biraju iz reda istaknutih naučnih i stručnih radnika.

Za preostale članove Odbora izabrani su profesor Pravnog fakulteta u Beogradu Stevan Lilić, penzionisani profesor Pravnog fakulteta u Novom Sadu Momčilo Grubač, novosadski advokat Srđan Sikimić i docent na novosadskom Pravnom fakultetu Slobodan Orlović.

Prvu trojicu, kako je propisano, predložila je vladajuća većina, dok je Slobodana Orlovića predložila opozicija.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga