U ponedeljak protest traktorima u Pančevu, Alibunaru, Pazovi…

"Poljoprivrednici će u protestnu vožnju krenuti u 8.30 časova"

10. juna 2018

Velika je zainteresovanost poljoprivrednika nezadovoljnih visokom cenom goriva za protest koji u ponedeljak, 11. juna, organizuje Nezavisna asocijacija poljoprivrednika Srbije, izjavio je za Agrosmart predsednik upravnog odbora ove organizacije Jovica Jakšić.

Po njegovim rečima traktori će izaći u protestnu vožnju u 8.30 časova. Iz organizacija, članica Nezavisne asocijacije poljoprivrednika stalno stižu potvrde o učešću u protestu, a za sada je sigurno da će na drumove izaći poljoprivrednici iz Opova, Alibunara, Kovina, Kovačice, Pančeva, Požarevca, Malog Crnića, Stare Pazove…

-Protesti će će biti mirni. Prijavljeni su u skladu sa zakonskom procedurom, a organizujemo ih u znak upozorenja na visoku cenu goriva za poljoprivrednike – naglasio je Jakšić.

U prvom redu, nezadovoljstvo će biti iskazano zbog ovog problema, što ne znači da je to jedino nerešeno pitanje zbog kojeg su poljoprivrednici dospeli u ozbiljno tešku situaciju, kazao je on.

Opšteprihvaćeno mišljenje među nezadovoljnim ratarima da je neophodno promeniti akciznu politiku kada je o poljoprivredi reč, za šta je potrebna izmena zakona koja bi omogućila da se ovaj namet za poljoprivrednike skine ili značajno umanji.

(Agrosmart)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Hleba i igara
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga