U ponedeljak protest novinara i u Novom Sadu

Bratislav Gašić mora pod hitno, bez odlaganja, biti smenjen

20. dec 2015

Protest „Novinari ne kleče/predsedniče Vlade, održite obećanje“ održaće se u ponedeljak na Trgu slobode u Novom Sadu u 19 časova, a novinarska udruženja su pozvala sve kolege novinare i medijske radnike, ali i druge građane Novog Sada i Vojvodine, da se odazovu u što većem broju.

„Pozivamo vas da zajedno pošaljemo poruku da se pod hitno mora okončati politikantski cirkus koji je usledio posle skandaloznog, seksističkog i anticivilizacijskog gesta ministra odbrane Bratislava Gašića, i da on mora pod hitno, bez odlaganja, biti smenjen“, navodi se u najavi.

U njoj se dodaje i da je red da Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka održe bar jedno obećanje i da prestanu da relativizuju i opravdavaju ponašanje i ovog svog visokog funkcionera, kupujući vreme i verujući da će novinari i građani zaboraviti na ovaj incident.

Protest će se održati istovremeno u nekoliko gradova u Srbiji, a poziv za njega uputili su ANEM (Asocijacija nezavisnih elektronskih medija), AOM (Asocijacija onlajn medija), NUNS (Nezavisno udruženje novinara Srbije) i NDNV (Nezavisno društvo novinara Vojvodine).

Ministar odbrane Bratislav Gašić poručio je nedavno na jednom događaju da „voli novinarke koje lako kleknu“.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga