U ponedeljak nova sednica Skupštine Vojvodine, moguć izbor Vlade

LSV saopštila da neće biti deo vlasti u Vojvodini

17. juna 2016

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor sazvao je novu sednicu pokrajinskog parlamenta za ponedeljak, saopšteno je danas iz Biroa za informisanje Pokrajinske vlade.

Nakon današnjih konsultacija sa predstavnicima poslaničkih grupa, novinarima je rečeno da Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) neće biti deo vlasti u Vojvodini.

Na dnevnom redu sednice u ponedeljak će biti izmene odluke o pokrajinskoj upravi i izbori predsednika skupštinskih odbora.

U napomeni saziva je navedeno i da će, ukoliko se ispune svi formalno-pravni uslovi, po završetku te sednice, biti sazvana nova, na kojoj će se izabrati Pokrajinska vlada.

Pastor: SNS, SVM i SPS u Pokrajinskoj vladi

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor izjavio je danas da će pokrajinsku vlast činiti Srpska napredna stranka (SNS), Socijalistička partija Srbije i Savez vojvođanskih Mađara.

Pastor je rekao da je zaključak posle obavljenih konsultacija sa predstavnicima svih poslaničkih grupa da će te stranke formirati vlast u Vojvodini, prenosi RTV
Vojvodina.

Ono što je bitno je da su se sve poslaničke grupe odazvale pozivu na razgovor i da su razgovori bili korektni i usmereni na suštinu, rekao je Pastor novinarima.

On je izneo očekivanje da će na sednici skupštine, koju je zakazao za 20. jun, biti završeno konstituisanje skupštinskih organa, a da će istog dana biti održana i
druga sednica, na kojoj će se izabrati predsednik pokrajinske vlade.

Očekujem da SNS do ponedeljka zvanično predloži svog kandidata za mandatara pokrajinske vlade, koga ću ja onda predložiti poslanicima, rekao je Pastor i napomenuo da nije bilo reči o tome ko će voditi resore u pokrajinskoj vladi.

(Autonomija, FoNet)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga