U Poljskoj katolički sveštenici spalili knjige o Hariju Poteru

Neki korisnici na društvenim mrežama negativno su reagovali na spaljivanje knjiga, navodeći da je nacistička Nemačka to činila pre Drugog svetskog rata

01. apr 2019

Katolički sveštenici na severu Poljske saopštili su danas da su tokom vikenda spalili knjige o čarobnjaku Hariju Poteru, kao i druge predmete za koje smatraju da predstavljaju „svetogrđe“, prenela je agencija AP.

Fotografije spaljivanja knjiga u blizini jedne crkve u Gdanjsku postavila je jedna katolička fondacija.

Na fotografijama se vide, pored knjiga o Hariju Poteru, neke afričke maske, figurice slona i knjige o magiji. Te predmete su, kako su naveli sveštenici, doneli vernici koji dolaze u crkvu.

Fondacija je navela da spaljivanje knjiga i predmeta predstavlja upozorenje vernicama na loše uticaje koji potiču od magije i okultizma.

Neki korisnici na društvenim mrežama negativno su reagovali na spaljivanje knjiga, navodeći da je nacistička Nemačka to činila pre Drugog svetskog rata.

Knjige o Hariju Poteru britanske spisateljice Džoane Rouling, namenjene prvenstveno deci, doživele su planetarni uspeh sa više od 45 miliona prodatih primeraka širom sveta.

(Beta/Danas)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga