U petak novi protest u Novom Sadu

"Slobodnih izbora nema bez slobodnih medija"

06. feb 2019

Novi protest „Jedan od pet miliona – Stop krvavim košuljama“ u Novom Sadu održaće se u petak 8. februara na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta, sa početkom u 18 časova, saopštili su organizatori.

U saopštenju se navodi da će, osim uobičajenih poruka protesta zbog narastajućeg nasilja, korupcije i diktature u državi i društvu, učesnici skupa svojim četvrtim okupljanjem u centru grada ustati u odbranu slobode medija.

„Predstavnička demokratija se zasniva na slobodnim izborima, a slobodnih izbora nema bez slobodnih medija. Stoga istovremeno branimo pravo medija i medijskih poslenika da govore i naše je pravo da znamo“, poručuju organizatori.

Dodaje se da će na Pozorišnom trgu u petak govoriti novinarke Gordana Suša i Branislava Opranović, kao i novinar Željko Bodrožić.

Učesnici protesta će posle protestnog skupa krenuti u šetnju centralnim gradskim ulicama.

Kolona će sa Pozorišnog trga krenuti Uspenskom i ulicama Jovana Subotića i Vojvode Bojovića, posle čega će skrenuti u Bulevar kralja Petra Prvog pa u Bulevar oslobođenja.

Kod Futoške pijace protestna kolona će skrenuti u Jevrejsku ulicu, a zatim završiti šetnju na istom mestu sa kojeg je krenula.

Protesti u Novom Sadu počeli su 18. januara, kada se taj grad pridužio ostalim gradovima u kojima se protesti održavaju od decembra prošle godine, a koji su počeli pod geslom „Stop krvavim košuljama“.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga